Tarot kaarten

Tarot kaarten geschiedenis

Aangezien de meeste eerste dekken van Tarot kaarten met de hand beschilderd werden, werden ze niet in zeer grote aantallen gemaakt. De massaproductie van kaarten werd pas in 1440 mogelijk gemaakt met de uitvinding van de drukpers. Van deze vroeg gedrukte dekken is het meest gebruikelijk de Franse Tarot de Marseille, die vandaag nog beschikbaar is.

Tarot kaarten 18e eeuw

Het was pas in de 18e en 19e eeuw dat de tarot kaarten helemaal door occulte en esoterische samenlevingen werd opgenomen voor gebruik in de waarzegging. Een Zwitserse predikant genaamd Antoine Court de Gébelin schreef een verhandeling genaamd Le Monde Primitif (de primitieve wereld) die de beelden in de Marseille-tarot verbond met de mysteries van Isis en Thoth, waardoor de twee voor altijd verbonden waren.

tarot kaarten

1 thought on “Tarot kaarten

 1. Hallo,

  Ik ben begonnen in het e book om paranormale vermogens te verkrijgen.
  Ik was bezig met de eerste oefening waarbij je de aarde energie van de grond oppakt en jezelf ermee oplaad, nu was ik aan het einde vd oefening waarbij je met je armen aan het ‘molenwieken’ bent; op dat moment begon mijn kat tegen mij te grommen(!) Ik moest haar flink aaien om gerust te stellen.
  Kunt u mij uitleggen waarom dit gebeurde?
  Alvast bedankt
  Mvg dorien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *